دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
چکیده
فضای جغرافیایی، محیط زندگی انسان و فعالیتهای او به شمار می رود و جرایم به عنوان عامل مخرب اجتماعی از سوی انسان در این فضا صورت میگیرند. لزوم برقراری نظم و امنیت سبب شده است تا در تمامی جوامع، همواره رویارویی با بزهکاری مورد توجه قرار گرفته و حائز اهمیت باشد. هدف از پژوهش حاضر واکاوی توزیع فضایی جرایم شهری در مناطق هفتگانه اهواز و شهر کارون می باشد. در پژوهش حاضر که از نوع توصیفی- تحلیلی بوده جهت سنجش وضعیت مناطق هفتگانه اهواز و شهرکارون به لحاظ برخورداری از جرایم شهری، از 5 شاخص (سرقت، قتل، منافی، نزاع و جعل) استفاده گردیده و اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از مدل تحلیل روابط خاکستری (GRA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد منطقه 4 با ارزش (934/0) و منطقه 1 با ارزش (785/0) بیشترین جرایم را دارند و منطقه 5 با ارزش (287/0) از جرایم کمتری برخوردار است و همچنین در محیط ARC/GISبا استفاده از مدل Kriging از توابع روش درونیابی زمین آماری به پهنه بندی جرایم (قتل، نزاع، سرقت، جعل، منافی) در مناطق هفتگانه اهواز و شهر کارون پرداخته و سپس نسبت به همپوشانی لایه ها از طریق منطق FuzzyOverlay اقدام شد و در نتیجه پهنه بندی جرم نشان میدهد منطقه دو و بالأخص منطقه چهار به لحاظ برخورداری از جرایم شهری از سطح خیلی زیاد و مناطق پنج و هشت از سطح خیلی کم برخوردار میباشند.
شنبه پور مادوان, فرشته. (1396). تحلیلی بر توزیع فضایی جرایم شهری با استفاده از تحلیل روابط خاکستری (GRA) و GIS(مورد مطالعه: مناطق هفتگانه اهواز و شهر کارون). فصل نامه جغرافیا و برنامه ریزی شهری چشم انداز زاگرس, 9(33), 213-235.
MLA
فرشته شنبه پور مادوان. "تحلیلی بر توزیع فضایی جرایم شهری با استفاده از تحلیل روابط خاکستری (GRA) و GIS(مورد مطالعه: مناطق هفتگانه اهواز و شهر کارون)". فصل نامه جغرافیا و برنامه ریزی شهری چشم انداز زاگرس, 9, 33, 1396, 213-235.
HARVARD
شنبه پور مادوان, فرشته. (1396). 'تحلیلی بر توزیع فضایی جرایم شهری با استفاده از تحلیل روابط خاکستری (GRA) و GIS(مورد مطالعه: مناطق هفتگانه اهواز و شهر کارون)', فصل نامه جغرافیا و برنامه ریزی شهری چشم انداز زاگرس, 9(33), pp. 213-235.
VANCOUVER
شنبه پور مادوان, فرشته. تحلیلی بر توزیع فضایی جرایم شهری با استفاده از تحلیل روابط خاکستری (GRA) و GIS(مورد مطالعه: مناطق هفتگانه اهواز و شهر کارون). فصل نامه جغرافیا و برنامه ریزی شهری چشم انداز زاگرس, 1396; 9(33): 213-235.