1
دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشکده علوم زمین و GIS دانشگاه شهید چمران اهواز
2
دانشجوی دکتری دانشکده علوم زمین و GIS دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
مسکن به عنوان یکی از پدیده های واقعی،از نخستین مسائلی است که بشر همواره با آن دست به گریبان بوده و همواره در تلاش برای دگرگونی و یافتن پاسخی مناسب،معقول و اندیشیده برای آن است؛ از جهت دیگر،بخش اعظمی از ساخت و سازهای درون شهری مربوط به این نوع کاربری می باشد.به همین دلیل رویکرد اتخاذ شده برای طراحی آن بر روی کل شهر اثر گذاشته و دارای جنبه اجتماعی بارزتری می باشد.بنابراین در شهر اسلامی باید اصول و معیارهای طراحی خانه از منظر اسلام در مراحل مختلف کار مدنظر قرار گیرد و یا به عبارتی ساختارها با کارکردهای مورد نظر دین مبین اسلام منطبق باشد.اما مسئله این است که با توجه به اهمیت موضوع کمتر به این مهم پرداخته شده است؛ امر مهمی که این پژوهش بر آن است که با روشی توصیفی-تحلیلی مبتنی بر تحلیل محتوای پهنانگر اسناد حاصل از مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و مصاحبه با خبرگان به آن بپردازد.بر اساس یافته های تحقیق،ساختارها و کارکردهای مسکن مبتنی بر آموزه های اسلامی را در سه سطح مفاهیم،الگوها و کالبد را می توان در کنار سایر تقسیم بندی ها مورد تدقیق قرار داد. در انتها نیز بر اساس یافته های تحقیق راهکارهایی پیشنهاد گردید.
ملکی, سعید, سجادیان, مهیار. (1395). تدقیقی بر ساختارها و کارکردهای مسکن مبتنی بر آموزه های اسلامی. فصل نامه جغرافیا و برنامه ریزی شهری چشم انداز زاگرس, 8(27), 83-112.
MLA
سعید ملکی; مهیار سجادیان. "تدقیقی بر ساختارها و کارکردهای مسکن مبتنی بر آموزه های اسلامی". فصل نامه جغرافیا و برنامه ریزی شهری چشم انداز زاگرس, 8, 27, 1395, 83-112.
HARVARD
ملکی, سعید, سجادیان, مهیار. (1395). 'تدقیقی بر ساختارها و کارکردهای مسکن مبتنی بر آموزه های اسلامی', فصل نامه جغرافیا و برنامه ریزی شهری چشم انداز زاگرس, 8(27), pp. 83-112.
VANCOUVER
ملکی, سعید, سجادیان, مهیار. تدقیقی بر ساختارها و کارکردهای مسکن مبتنی بر آموزه های اسلامی. فصل نامه جغرافیا و برنامه ریزی شهری چشم انداز زاگرس, 1395; 8(27): 83-112.